O veste buna!

Din Ziua:

„Doi romani din Timocul sarbesc care au incercat sa se intoarca la ei acasa cu mai multe carti scrise in limba romana au fost sicanati timp de cateva ore de politia de frontiera sarba care a incercat sa-i impiedice sa introduca in Serbia materiale de propaganda.”

Nu se poate! Fratii nostrii intru credinta, crestinii ortodocsi din Serbia? Nu! Cei pe care ii apara Tudor Popescu impotriva „Westului”? Pentru care a organizat Tudor Vadim demonstratii la Bucuresti? Pe care ii sustineau 90% din opinia publica romaneasca, inclusiv pagina editoriala a Zilei pe vremea cand ii bombarda NATO pentru ca macelareau albanezi in Kosovo? Sa faca ei asemenea mizerii? Nu se poate!

E probabil o greseala! Sarbii, cu un record perfect in privinta minoritatilor nationale daca nu socotesti masacrele din Croatia, Bosnia si Kosovo, distrugerea Dubrovnicului, gropile comune de la Srebenita si atatea altele sa se comporte in felul asta cu membrii unei minoritati nationale? Sigur e pe undeva o eroare!

Se pare ca ziarul Ziua e ca si economistul din banc care definea recesiunea ca un milion de concetateni fara slujba si catastrofa nationala ca pierderea propriei slujbe. Atata timp cat sarbii s-au marginit la a curata etnic Balcanii, Ziua era in intregime de partea lor, dar cand au indraznit sa hartuiasca doi romani la granita, au intors foaia. Ma rog, fituica.

Sarbii le baga, in sfarsit, romanilor mintea in cap. Si romanii ar trebui sa fie bucurosi: prin Balcani, specialitatea sarbilor s-a dovedit a fi mai degraba scosul mintii din cap, la propriu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: