Am gresit!

Am gresit: Ziua, Gandul sau Evenimentul Zilei nu au publicat stirea cu titlul prezis de mine. Din disperare am citit pana si Jurnalul, unde de obicei standardele sunt joase rau de tot, si tot nu am gasit stirea aceea. Poate si din cauza ca Israelul nu a dat curs amenintarii de a riposta impotriva atacului Hamas, asa ca e in continuare „pace” in Orientul Mijlociu. Indiferent cate rachete trage Hamas in Israel, „razboiul” se declanseaza numai cand Israelul riposteaza.

Nu tot timpul a fost pierdut cautand stirea inexistenta (mai putin partea in care am rasfoit Jurnalul.) Am dat astfel peste doua stiri interesante. Una din ele am sa o comentez mai tarziu, iar cealalta se poate gasi aici.

E rar sa dai peste o stire care se citeste ca un articol de opinie. Nu peste o un articol de opinie deghizat intr-o stire. De acestea e plina presa romana: fiecare articol din pagina internationala a Gandului care sustine ca Bush e tampit e de fapt o opinie a autorului, si nu o stire. Dar incercati sa cititi cu un ton neutru stirea potrivit careia, in Pakistan femeile violate nu mai sunt pedepsite cu moartea prin bataie cu pietre. Ati reusit sa o faceti fara dezgust si dispret pentru natia si religia aia inapoiata?

Da, se pare ca in Pakistan, femeile violate erau condamnate la moarte din cauza ca, in cursul violului au comis adulter. Va veti astepta si ca legea sa prevada ca jefuitilor sa li se confiste averea ramasa sau ca ucigasii sa fie pedepsiti prin a lua familia victimei in sclavie. Dar nu: codul penal e absurd doar pentru femei. Mai vreti o portie de absurd? Legea prevedea ca femeia sa aduca patru martori oculari, toti barbati, pentru a dovedi violul. Dar nu ar trebui, cu patru barbati in apropiere, ca violul nici macar sa nu se produca?

Unii acuza administratia americana de ipocrizie pentru ca desi pretinde ca sustine cauza democratiei in Afganistan sau Irak nu incearca sa il elimine pe dictatorul pakistanez. Stirea asta arata cat de neserioasa si jalnica e pozitia celor care acuza Statele Unite de ipocrizie. Neserioasa pentru ca acuzatorii insisi, multi dintre ei feministi declarati au fost impotriva inlaturarii dictatorilor unde s-a putut, in Afganistan sau Irak. Jalnica pentru ca e clar ca desi e o situatie nefericita, dictatura din Pakistan e mult mai buna decat alternativa. Chiar ar vrea oamenii astia sa il vada pe Musharraf plecat si pe mullahi redactand codul penal?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: