Sexul intinereste?

Asta e concluzia unui articol preluat in Evenimentul Zilei de catre Mihaela Naftanalia. Se pare ca cuplurile care fac dragoste de trei ori pe saptamana arata cu sapte ani mai tinere. Prin urmare, conclude David Weeks, autorul studiului, sexul intinereste. Oare?

Asta imi aduce aminte de studiile care arata ca orasele cu mai multa politie au mai multe crime, deci politia creeaza crime. Sau de studiile care arata ca in tarile cu vegetatie bogata oamenii risipesc apa, deci daca vrei ca desertul Sahara sa devina o oaza de verdeata, tuaregii trebuie sa risipeasca putina apa pe care o au. Sau de studiile care arata ca oamenii batrani calatoresc in jurul lumii, deci calatoriile imbatranesc. Sau de studiile care arata ca oamenii bogati cheltuie mai mult, si prin urmare daca vrei sa fii bogat, trebuie sa cheltui mai mult. De fapt, exista unii economisti care cred ca consumul determina productia la nivel macroeconomic, si unii din ei nici macar nu au scuza de a fi romani.

Toate rezultatele „studiilor” de mai sus sunt exemple de cauzalitate inversa. De fapt, nu politia cauzeaza mai multe crime, ci orasele care au mai multe crime angajeaza mai multi politisti. La fel e si in cazul sexului: nu sexul cauzeaza tinerete, ci oamenii care arata mai tineri, si care sunt prin urmare mai atractivi, sau mai bogati, sau mai activi, sau cu slujbe mai bune au o viata sexuala mai bogata.

De abia astept sa citesc in Evenimentul Zilei despre studiul care arata ca daca divortezi de Jennifer Aniston si te casatoresti cu Angelina Jolie, devii un barbat bogat, frumos si actor celebru la Hollywood.

Un răspuns to “Sexul intinereste?”

  1. muck-cel-mic-goes-online » Blog Archive » Sexul intinereste? Says:

    […] Articolul nu apartine niciunei categorii.Asta e concluzia unui articol preluat in Evenimentul Zilei de catre Mihaela Naftanalia. Se pare ca cuplurile care fac dragoste de trei ori pe saptamana arata cu sapte ani mai tinere. Prin urmare, conclude David Weeks, autorul studiului, sexul intinereste. Oare?   Citeste mai departe. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: