Acum si venezuelenii castiga intotdeauna!

Am scris aici despre tendinta romanilor de a nega existenta clasamentelor in competitiile pe care le pierd. Da, nu avem universitati, dar asta e pentru ca la 1400 ne-am luptat cu turcii. Da, am pierdut concursul Eurovision, dar asta nu are nimic de a face cu talentul, pentru ca s-a votat la bascalie. Daca nu ar fi trisat arbitrul, romanii ar fi castigat meciul de fotbal, si asa mai departe.

Cand romanii pierd, lor le place sa prefaca ca nu au pierdut, pentru ca intrecerea nu a fost corecta. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, are o abordare mai inventiva pentru a hrani acelasi tip de deziluzie: cand pierde, el pretinde ca asta vroia dintotdeauna. Chavez a militat pentru ca Venezuela sa primeasca un loc in Consiliul de Securitate al ONU. Se pare insa ca Guatemala o sa primeasca acel loc. A pierdut Chavez? Da de unde! First place is for losers! Ce vroia el cel mai mult era locul doi la voturi, si cum locul doi l-a primit, operatiunea s-a bucurat de un succes nemaipomenit. Hai Venezuela! Venezuela a dat o lectie bine meritata imperialistilor americani: daca cineva a avut impresia ca Venezuela nu poate sa candideze fara vreun succes la tot felul de functii in tot felul de comitete, acel cineva s-a inselat amarnic!

Un semn clar ca o tara se indreapta spre dictatura, sau ca e deja o dictatura, e cand politicienii la putere nu au atat de multi critici in privat incat sa nu spuna tampenii in public. Dupa standardul asta, Venezuela e deja acolo. Chavez nu are atatia critici incat sa isi dea seama cum sa aleaga argumentele bune de tampeniile copilaresti. Ma astept ca odata ce schimba Constitutia si castiga al treilea mandat, replica lui Chavez data celor ingrijorati de soarta democratiei Venezuelene sa fie tot asa o tampenie copilareasca: si alte tari democratice au avut mai mult de doua mandate cu un presedinte cu acelasi nume (Bush). Am prezis asta aici, asteptati numai si o sa vedeti ca se intampla!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: