Inca un presedinte fundamentalist religios

Mai tineti minte vremea cand Eliza Francu a falsificat discursul lui Bush, sustinand incorect ca Bush a folosit cuvantul „diavol”, ca sa demonstreze ca Bush e un fundamentalist religios? Ei bine, Eliza Francu are o noua tinta in lupta ei nobila pentru separarea religiei de politica publica: Hugo Chavez, care chiar l-a numit pe Bush „diavolul” intr-un discurs in fata Natiunilor Unite. De abia astept sa citesc articolul in care Eliza Francu condamna acest limbaj si gandire medievala. Dar, judecand dupa tacerea desavarsita cu care a reactionat ultima data cand un presedinte s-a dovedit a gandi cam ca Daniel Sihastrul (da, presedintele acela cu sfestaniile pe stadionul Steaua), nu am mari sperante.

Doua lucruri sunt de asemenea interesante in discursul lui Chavez. Primul e ca Chavez ii recomanda un psihiatru lui Bush. Dintotdeauna am suspectat ca acest pseudo-argument e doar stenograma pentru „Nu ma duce mintea si nu imi dau seama de ce argumentele tale nu sunt bune, dar sunt inca si mai prost si nu vreau sa imi schimb parerea mea”. Acum mi-e clar: oamenii (Chavez, sau A, florin si dan de pe vechiul blog) folosesc fraza „Du-te la psihiatru” doar pentru ca e mai scurta.

Al doilea e ca Chavez il considera pe Bush „un dictator”. Da, ca si cum Bush, nu Chavez, ar mesteri la Constitutie ca sa ii permita sa mai candideze a treia sau a patra oara, sau ar dori sa nationalizeze averile din tara lui. Da, Chavez, ca si Saddam sau Castro sau Lukasenco, ca si francofonii Mugabe si gasca sunt „presedinti”; Bush e „dictator”. Asta confirma corolalul la Teorema Dictatorului (In orice moment in timp, nu exista dictatori, dar au existat dictatori): Nici unul din cei caruia i se spune dictator in prezent nu e dictator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: