Eveniment – Partidul Democrat descopera limitele libertatii cuvantului!

Partidul Democrat este un mare campion al libertatii cuvantului. Orice pare a fi permis, in viziunea lor, in numele libertatii de opinie. Universitatile americane inca mai au profesori care predau marxismul, pentru ca indifierent cat de aberant si in cele din urma falimentar a fost sistemul comunist, oamenii au dreptul sa isi pastreze opinia ca este un sistem viabil si chiar optim. Procurorii au vrut sa opreasca website-urile prin care membrii NAMBLA, organizatia care promoveaza dragostea libera intre barbati si copii, isi promoveaza obiectul activitatii si isi procura copii. ACLU, care e un fel de Partidul Democrat cu diploma de jurist, s-a opus, in numele libertatii cuvantului. Tot in numele libertatii de opinie, ACLU ii apara pe cei care protesteaza impotriva razboiului din Irak in timpul inmormantarii soldatilor ucisi in Irak. Miami a vrut sa elimine din bibliotecile scolare doua carti care glorificau realizarile regimului dictatorial al lui Castro (ganditi-va cum v-ati simti voi daca copii vostri ar invata la scoala ce mare si bun conducator a fost Ceausescu.) ACLU s-a opus din nou, tot in numele libertatii de opinie.

Acum cativa ani, CBS a lansat un film serial despre viata lui Reagan. Republicanilor nu le-a placut serialul pentru ca, li se parea lor, continea multe inexactitati despre viata lui Reagan, toate defaimatoare. Republicanii au facut presiuni asupra CBS pentru a nu difuza serialul, sau pentru a-l modifica. Democratii au tipat ca din gura de sarpe, sustinand (corect, dupa parerea mea) ca republicanii sunt vinovati de cenzura si (incorect, dupa parerea mea) ca cenzura republicanilor e inca o dovada ca America a devenit un stat fascist si ca Bush e Hitler reincarnat.

Acum insa, ABC vrea sa lanseze un serial in care vina pentru 9/11 ii este atribuita lui Clinton si democratilor. O opinie probabil incorecta, si destul de nepopulara. Exact genul de opinie pe care democratii si ACLU se straduie din rasputeri sa il sprijine, nu? Nu chiar: acum democratii se straduie din rasputeri sa opreasca difuzarea serialului („And they’re asking ABC to correct it or take it off the broadcast schedule.”) AlbrigHiTler? ClintoNazi?

3 răspunsuri to “Eveniment – Partidul Democrat descopera limitele libertatii cuvantului!”

 1. Gabriel M. Says:

  De ce nu faci clar ca nu e vorba de PD? 😉

 2. Neamtu tiganu Says:

  Draga Muck,
  Se pare ca ai invatat mult de la ziaristii de la Ziua. Pui in titlu „Partidul democrat” iar in text vorbesti de „ACLU, care e un fel de Partidul Democrat”.

  O remarca din partea mea care dupa cum ma cunosti nu are legatura cu tema. In Germania Partidul republican german este partid neonazist, desigur o coincidenta nefericita, cum e si cea dintre romani si rromi.

 3. muckcelmic Says:

  Aveti amandoi dreptate. Alternativa, si modul in care am inceput sa scriu insemnarea, era cu „liberalii” in loc de democratii. Aia ar fi rezolvat confuzia dintre democratii romani si cei americani, si ar fi rezeolvat si problema lui Neamtu tiganu, pentru ca orice s-ar spune, nu poate contesta nimeni ca ACLU sunt liberals. Dar „liberalii” ar fi creat de asemenea confuzii cu varianta romaneasca.

  In orice caz, ce ma uimeste pe mine e ca nici unii nici altii nu par sa aiba niste principii pe care sa le aplice consecvent, de genul „am fost pentru libertatea cuvantului cand a dat in ei, ar trebui sa fim pentru libertatea cuvantului cand dau in noi”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: